Kina störst på bredband 2007

År 2010 lär 139 miljoner kineser ha tillgång till bredband, enligt analysföretaget Ovum. Men redan på mindre än ett år lär Kina passerar USA som världens största bredbandsmarknad.

Enligt analysföretaget Ovums uppskattningar lär Kina inom ett års tid passera USA som världens största bredbandsmarknad. År 2010 beräknas nämligen inte mindre än 139 miljoner kineser ha tillgång till snabb surf.

I Kina har bredbandsmarknaden haft en tillväxt på hela 79 procent per år över de senaste tre åren. Det innebär att omkring 79 miljoner fler kineser får tillgång till bredband under nästa år. Jämfört med USA är naturligtvis bredbandspenetrationen väldigt låg. I Kina ligger den på 3,4 procent av befolkningen vilket är mycket lägre än de flesta länder i stilla havsområdet.

De två största operatörerna på den kinesiska bredbandsmarknaden är China Telecom och China Netcom med en gemensam marknadsandel på 87 procent av abonnenterna. Resten tillhör diverse mindre operatörer samt China Tietong och China Unicom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.