Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Kinesiska smartphones tar över

Mobilt Den senaste försäljningsstatistiken på smartphones visar att de kinesiska tillverkarna växer sig allt starkare på den globala marknaden.

Kinesiska smartphones tar över

Enligt den senaste undersökningen från analysföretaget Counterpoint Technology är det kinesiska tillverkare som står för tillväxten på smartphonemarknaden under första kvartalet 2017. Fyra kinesiska märken, Huawei, Oppo, Vivo och Xiaomi, står nu för en fjärdedel av alla smartphones som skeppas globalt. Även om försäljningen av de tre sistnämna fortfarande rör huvudsakligen den gigantiska hemmamarknaden i Kina. Huawei är fortfarande det största kinesiska märket med närmare tio procent av den globala smartphonemarknaden, men Oppo kommer starkt därefter och med närmare åtta procent av marknaden har de fördubblat försäljningen under de senaste fem kvartalen.

Stadigt i toppen

Samsung är fortfarande obestridlig ledare på smartphonemarknaden och enligt försäljningssiffrorna har företaget hämtat sig från katastrofen med note 7. Under första kvartalet i år skeppades strax över 80 miljoner Samsungmobiler världen över och i siffror har den Sydkoreanske bjässen närmare 23 procent av marknaden.

Därefter följer, som vanligt, Apple som sålde strax över 50 miljoner smartphones och sedan trean Huawei med försäljning på 34,5 miljoner smartphones under första kvartalet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter