Klart: Det här är nya namnet på Uclarity

Branschen I fjol slogs Altitude 365 och Uclarity ihop. Bra på pappret, men det sammanslagna namnet var… tungt. Nu är det dock klart vad företaget ska heta framöver.

Dubbelnamn är vissa gånger spännande, andra gånger inger de förtroende – och ibland är det bara fruktansvärt klumpigt. TIll de senare måste nog Altitude365 + Uclarity hänföras – för när det kommer till företagsnamn ligger det inte helt lätt i munnen.

Dock har man flaggat för att ett nytt är på gång. När Telekom idag pratade med Niklas Olsson Hellström på Uclarity tidigare i år ville han inte avslöja vad det skulle bli men däremot hur det tagits fram.
– Vi hade inte röstning i bolaget, utan de som var involverade i processen tog själv fram det – och sedan presenterade de det för resten av bolaget. De fick alltså ta fram OCH besluta namnet helt själva. Det var superläskigt, men kändes jättebra att när man ger personer ett tydligt ansvar så levererar de på det, sade han då.

Men nu är alltså Altitude 365 + Uclarity historia för framöver marscherar det sammanslagna företaget under fanan ”Exobe”.  På Linkedin skriver de:

Från att tidigare ha varit två företag gjorde vi, i slutet av 2021 det naturliga valet att gå ihop. Vi ville utvidga våra vyer, bli ännu vassare och kunna ännu mera. Så från att ha varit Altitude 365 & Uclarity AB gick vi samman och nu är vi här, som Exobe.

Namn och ny grafisk profil är nytt, men i övrig kommer kunder inte överraska av innehållet – det handlar fortfarande om it.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.