Klart: Fri roaming inom EU i tio år till

Roaming Det fanns lite ovisshet och ett tag såg det ut som att det skulle dra ut på tiden. Men nu är det klart: Eu-länderna har enats om att förlänga regleringen om fri roaming i tio år till.

Klart: Fri roaming inom EU i tio år till
Stock.xchng

 

Sommaren 2017 började regeln ”roam like at home” att gälla – och i ett slag så slopades dyra roamingavgifter för semesterfirare. Dock var det inte en permanent lag – utan en reglering som endast skulle gälla i fem år.

Och när man inom EU nu skulle sätta sig ner och diskutera en förlängning var det lite osäkra till en början om man skulle hinna innan sommaren.

Men tiden tog inte slut, nu har en överenskommelse nåtts.
– Vi har lyckats nå en överenskommelse som är progressiv och som leder till än bättre kvalitet och service för Europeiska medborgare. Vi skapar en mer likvärdig roaming-marknad, med särskild fokus på mindre operatörer genom att markant skära ner på vad det får kosta i grossistledet, säger EU-parlamentarikern Angelika Winzig som varit chefsförhandlare i frågan.

Överenskommelsen är dock av det informella slaget och för att det hela ska gälla så måste parlamentet och kommissionen skriva under. För att de ska ha något att signera kommer nu industri-, forsknings- och energikommittén att ta fram ett underlag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.