Klart med ny vd för Tre

Nytt jobb I våras lämnade Nicholas Högberg jobbet som vd för operatören Tre. Nu är det klart att platsen tas över av MTG:s cfo/coo, Johan Johansson.

Klart med ny vd för Tre

När Nicholas Högberg i april meddelade att han tänkte sluta som vd för Tre kom det som en överraskning. Under de fyra åren på posten vände han Tre från förlust till vinst. Han motiverade beslutet med att han inte längre kände det engagemang som behövdes för att lyfta operatören till nästa nivå.

Sedan i maj har Tre därför letts av styrelseledamoten och tidigare vd:n Peder Ramel. Men nu är det alltså klart med en ordinarie vd. Johan Johansson kommer närmast från jobbet som finanschef och operativ chef gör MTG Sverige där han började som trainee 2006, men däremellan har han också hunnit med att vara försäljningsdirektör hos Teliasonera Finance.

”Har rätt driv”

– Johan har ett driv, en affärsförståelse och en personlighet som gör honom till rätt person att fortsätta leda Tre in i framtiden. Jag är övertygad att Johan kommer att göra ett utmärkt jobb att fortsätta utmana marknaden och samtidigt jobba vidare med att öka kundnöjdheten hos våra drygt två miljoner svenska kunder, säger Peder Ramel, tillförordnad vd.

Johan Johansson tillträder tjänsten den 10 oktober.

– Jag är mycket glad över att ha fått möjligheten att leda Tre i en mycket spännande tid. Tre har tagit marknadsandelar varje kvartal de senaste nio åren och det kommer bli mycket spännande att få vara en del av den fortsatta accelererande resan, säger han.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.