Knack, knack – vem där?

MWC 2014 Nu kan du inte bara väcka mobilen med en knackning på skärmen, med knock code kan du också låsa upp telefonen med en serie snabba tryck. LG inför funktionen på alla sina telefoner, även några av förra årets modeller.

Knack, knack – vem där?

En vanlig smartphoneanvändare tittar enligt LG på sin mobil var sjätte minut. Processen att väcka telefonen och logga in behöver därför bli enklare tycker tillverkaren som förra året lanserade funktionen Knock on för att väcka den hyllade modellen G2. Nu bygger de vidare på koncept med Knock code som inte bara väcker skärmen utan också låser upp den. Användaren väljer en knackningskod med mellan två och åtta nedslag fördelade över fyra tänkta ytor i en kvadrat. Vart på skärmen man knackar har däremot ingen betydelse.

Med åtta knackningar ger det över 86 000 kombinationer och LG hävdar att Knock code är säkrare än exempelvis Apples fingeravtrycksläsare.

Sympatiskt är att LG rullar ut Knock code inte bara till sina nya premiumtelefoner utan brett över hela sortimentet av modeller som lanseras i år. Även tidigare modellerna G Flex och eventuellt också G2 kommer att uppdateras med knacklåset.

Den enklare funktionen Knock on kommer för övrigt att rullas ut till merparten av alla LG-modeller som lanserades under 2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.