Bara knappar när
Cat nylanserar

Mobilt Nya Cat B30 ligger långt från den tekniska frontlinjen. Men telefonen ska klara mycket stryk och erbjuder robust tut i luren till den som nöjer sig med att ringa och kanske skicka ett sms någon gång ibland.

Bara knappar när </br>Cat nylanserar

Tittar man på specifikationerna för Cat B30 skulle man lätt kunna tro att vi spolat tillbaka tiden åtminstone sex eller sju år. För när skröt en mobiltillverkare senast om möjligheten att spela upp mp3-filer eller en kamera med hela två megapixels upplösning?

Men den som söker en smartphone är inte heller målgruppen för det senaste tillskottet i Cats produktutbud. Det viktigaste är istället ordentlig slitstyrka och motståndskraft mot slag, vatten och damm. B30 uppges också klara temperaturer mellan – 25 och + 55 utan knot.

Pekskärm får man klara sig utan, istället är det vanliga hederliga knappar som gäller. Köparen lär i första hand vara intresserad av att ringa och det finns plats för två sim-kort för maximal täckning.

Telefonen har redan hunnit ut i handeln och kostar på webben runt 800 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.