Knöl-kommuner väljer Tele2 

Upphandling Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora brukar kallas för Knöl-kommunerna (Kommunerna i Norra Örebro Län). I en gemensam upphandling har de nu valt Tele2 som ny leverantör av mobila och fasta operatörstjänster samt mobila bredband.

Totalt omfattar avtalet cirka 1450 mobilabonnemang samt 150 mobila bredband, och implementeringen är redan igång. Ett av de viktigaste kraven i upphandlingen var täckning. För att testa täckningen i det dagliga arbetet och säkerställa att den uppfyller behoven utrustades 50 anställda med testabonnemang under en tidsperiod i samband med upphandlingen. Lars Örtlund, it-chef i Hällefors kommun och samordnare för upphandlingen, berättar att man testade hur bra täckningen var i nästan varje hörn i de fyra kommunerna och att resultatet överträffade deras förväntningar.

– Täckning är extremt viktigt för oss. Det är en arbetsmiljöfråga, vi har både tekniker och hemtjänstpersonal som jobbar där det inte är så bebyggt, men som fortfarande måste ha täckning för att kunna göra sitt jobb. En bra täckning är nödvändigt för att kommunernas samtliga verksamheter ska fungera samtidigt som det ger en viktig trygghet för våra anställda, säger Lars Örtlund.

Alla de fyra kommunerna är helt nya kunder hos Tele2 och avtalet är skrivet på 24 månader med möjlighet till förlängning med ytterligare 24 månader.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.