Kobra i modern tappning

Doro gör jämförelser med Ericssons klassiska Kobra-telefon vid lanseringen av nya E-range. Telefonen är modulbaserad och användaren får själv koppla på de funktioner som behövs.

Kobra i modern tappning

Till skillnad från Kobran är dock Doro E-range mer än bara en enkel telefon, den kan växa i takt med användarens krav och behov. Enligt Doro är det världens första modulbaserade telefon. Den består av en basmodul och ett antal tilläggsmoduler för olika behov, till exempel trådlös-modul med bluetooth-teknologi och en modul med en kombinerad fm-radio och två-vägshögtalartelefon. De extra enheterna kräver ingen egen ström eller anslutningskabel.

Vill man, så kan man med hjälp av bluetooth-modulen koppla till ett trådlöst bluetooth-headset och få händerna fria. Har man dessutom ett bluetooth-headset som kan användas till mer än en telefon så går det att använda samma headset till sin mobiltelefon som till sin E-range där hemma.

Telefonen är designad för att både kunna ställas på ett bord eller hängas på väggen. Skärmen är stor och upplyst och användaren kan lätt navigera i menyn, enligt Doro. Logiken i gränssnittet ska vara hämtat från mobiltelefonvärlden.

//Faktaruta//

Om Doro E-range

E-range är en modulbaserad hemtelefon. Den finns till en början i två modeller – doro 1010C och doro 1015C. Doro 1010C har upplyst display, nummerpresentatör, kortnummer, telefonbok, olika ringsignaler. Doro 1015C har samma funktioner som doro 1010C men även stöd för sms och en större upplyst skärm.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.