Här är kommunen som är bäst på digitalisering

digitalisering Ett metodiskt och inspirerande digitaliseringsarbete gör att Sundsvall utses till Sveriges digitaliseringskommun 2021.

Här är kommunen som är bäst på digitalisering

Sundsvalls kommun kammar hem utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2021 i konkurrens med de övriga nominerade Upplands-Bro och Växjö. Priset delades ut i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg.

Juryn motiverar beslutet med att Sundsvall kunnat visa upp ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för förnyelse av välfärden.

Motivering lyder fortsättningsvis: “Med tydligt ledarskap, strukturerat förhållningssätt och långsiktiga politiska satsningar har man tagit steg för steg på väg mot en smartare och mer hållbar välfärd genom digitalisering. En kommun som satt digitalisering inte bara på högsta ledningens agenda, utan på allas agenda. En kommun som med beslutsamhet, mod och nyfikenhet format en kultur och en organisation som står redo att på område efter område utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle. En kommun som med öppenhet delar med sig och aktivt bygger starka allianser med andra. En kommun som fram till idag varit färdledande för kommunerna i länet, men som nu får kliva fram och bära fanan för hela Sveriges räkning.”

Bakom utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun står Sveriges Kommuner och Regioner, Myndigheten för digital förvaltning, Regeringskansliet, TechSverige, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.