Kommunala chefer når inte kollegor

Kommunala chefer har svårt att få tag i kollegor och andra kommunchefer, trots att de i snitt har fler en sju sätt att bli kontaktade på. Det visar en undersökning som Temo genomfört på uppdrag av Cisco.

I undersökningen, där 1 000 personer intervjuats, uppger sju av tio tillfrågade kommunala chefer att det är mycket vanligt eller ganska vanligt att de får tag i en chef på första kontaktförsöket, trots att chefer i kommuner i snitt ha fler än sju olika sätt att bli kontaktade på. Det kan röra sig om allt från e-post och telefon till snabbmeddelandetjänster. Åtta av tio kommunala chefer uppger också att de upplever det som ett problem att få tag i medarbetare. effekten blir att ärenden blir liggande eller försenade.

En lösning i sammanhanget kan vara att integrera data och telefoni. En sådan lösning skulle enligt cheferna leda till enklare kommunikation, enligt cheferna. Sex av tio chefer anser att det skulle vara värdefullt att medarbetares aktuella närvarustatus och tillgänglighet. Här uppger fyra av tio att de skulle spara minst 15 minuters arbetstid om de hade tillgång till en sådan teknisk lösning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.