Kommunen som ska rösta med appen

Appar I Enköpings kommun ska man framöver rösta i fullmäktige med hjälp av en app. På det sättet blir man oberoende av lokaler.

Det är Atea som tagit fram den nya lösningen, som kallas Atea Votering. Tanken är att ersätta fasta lösningar för voteringar, som mentometer.

– Appen förenklar och effektiviserar arbetet under våra möten. Vi ser även att vår flexibilitet ökar med en mobil lösning då vi inte längre binds till en specifik lokal, säger Anna Andersson, projektledare för strategisk it, Enköpings kommun.

Förutom möjligheten att rösta (med valen ja, nej eller avstå) så finns också funktioner för att begära ordet, ge en replik eller tillgång till talarlistan. Tanken är också att det ska gå att delta i ett möte och omröstningen genom video. Voteringsresultatet visas omedelbart efter omröstning i ett webbgränssnitt.

Enköping ska börja använda votering med app någon gång under hösten, och leveransen till kommunen inkluderar också lösningar för papperslösa möten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.