Kommuner tecknar gemensamt avtal för e-tjänster

Ett 50-tal svenska kommuner har genom intresseföreningen Sambruk tecknat ett avtal med Tietoenator om en digital assistent för frågor och svar på kommunala webbplatser.

Sambruk är öppen för alla kommuner i landet och är ett samarbete för att utveckla kommunala tjänster. Det första avtalet har nu tecknats med Tietoenator och innebär att de ska leverera en så kallad Medborgarassistent, vilket är en webbfunktion där allmänheten kan ställa frågor och få svar direkt. Företaget Humany står för programvara som innehåller en rad förberedda frågor. Assistenten är en del av kommunernas satsning på digital självservice och tjänsten kan även utökas till att fungera som ett internt stöd för kommunernas personal.

I upphandlingen har kommunerna använt sig av Statskontorets ramavtal för infratjänster. En rabattstege har även införts där rabatten blir större ju fler kommuner inom Sambruk som köper tjänsten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.