Kommunframgångar för TDC, Alcatel och Trio Enterprise

Uddevalla och Vänersborgs kommuner har nyligen genomfört en upphandling av ett nytt telefonisystem som för Uddevallas del beräknas vara i drift i juni. Utifrån den kravspecifikation som man ställt upp valdes systemintegratören TDC tillsammans med Trio och Alcatel, eftersom deras gemensamma lösning bäst motsvarade kommunernas krav och önskemål.

– Vi gjorde en mycket omfattande och djupgående analys av våra behov som vi därefter omsatte i en väldigt detaljerad kravspecifikation. TDC’s koncept ”Kommunikation som tjänst” var den lösning som till lägsta pris bäst motsvarade våra önskemål, säger Anders Grenholm IT-chef på Uddevalla kommun.

Några av de funktioner som kommunerna ansåg vara viktiga i valet av leverantör var hänvisningssystemet med röstbrevlåda och free-seating möjligheten, dvs att man kan vara mer flexibel i sin placering av olika befattningshavare. För att ge bättre service till kommunens invånare och effektivisera arbetet inom kommunerna vill man också erbjuda röststyrningsmöjlighet samt kunna publicera den interna telefonkatalogen på nätet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.