Konferera via Skype

Polycom har tagit fram en lösning som gör det möjligt att använda konferenstelefonen för internettelefoni. En sladd mellan telefonen och datorn gör jobbet.

Computer Calling Kit heter lösningen som gör det möjligt att använda den vanliga konferenstelefonen för att konferera via datorn. Konferenstelefonen ansluts till datorn med en sladd och kan sedan användas för att ringa via exempelvis Skype, Microsoft, Yahoo eller andra mjukvarutelefoner. Ingen speciell mjukvara behövs och lösningen fungerar både på mac och pc. Computer Calling Kit är framtagen för konferenstelefoner av typen Soundstation2 och Soundstation2W och är naturligtvis också kompatibel med Polycom PVX för videosamtal via datorn.

I sitt samarbete med Microsoft har Polycom också tagit fram en rad lösningar för e-möten för Microsoft Office Communicator 2005 och Office Live Communication Server 2005. I den senaste versionen kan användare lägga till en funktion för webbmöten i sin kontaktlista för snabbmeddelanden och sätta upp möten med en eller flera deltagare enbart genom att klicka på namnen på dessa personer i listan. Deltagarna i e-mötet kan därefter samtala och dela dokument med varandra. Lösningen fungerar både med pc och mobila enheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.