Konfigurerad kommunikation Allt i ett från Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent lanserar en ny paketlösning för att hjälpa små och medelstora företag att hantera telefoni och datakommunikation. Den ska även göra det enklare för återförsäljare att konfigurera och sälja kommunikationslösningar till slutkunder.

Paketlösningen, som går under namnet ”Office Communications Solutions”, möjliggör integration av affärstelefoni, ip-telefoni, lan- och wifi-infrastruktur. Lösningen bygger på företagets Omnipcx Office-server för affärstelefoni och den nya tilläggsmodulen Extended Communications Server, som ger stöd för distansarbete och mobiltelefoni. Med tilläggsmodulen kan också flera webbaserade samarbetsverktyg installeras. Flera anställda kan med dessa verktyg gemensamt använda kontakter, kalendrar och dokument i systemet.

Syftet med paketlösningen är att underlätta för återförsäljare genom att konfigurationen av servrarna har automatiserats.

Verktyg på intranät

Thomas Berger, försäljningschef på Enterprise Solutions vid Alcatel-Lucent i Sverige, säger att de integrerade kommunikationslösningar ofta är svåra att konfigurera då de innehåller så många olika komponenter.

– Konfigurationen underlättas med hjälp av ett verktyg på vårt intranät som våra återförsäljare får tillgång till. De behöver nu bara identifiera hur många och vilka typer av användare som lösningen ska hantera.

Syftet är alltså att underlätta för återförsäljare att sätta ihop och installera slutkundernas kommunikationslösningar. Återförsäljare kan välja mellan att betala för ett standardcertifikat som ger dem tillgång till teknisk utbildning och marknadsföringsmaterial, eller ett avancerat certifikat som ger dem bättre möjlighet att positionera sig med bland annat anpassad utbildning, demo-utrustning och annat stöd för marknadsföring och försäljning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.