Konftel 800 vinner designpris

En utmärkelse för bästa produktdesign 2019. Konftels konferenstelefon 800 har nu tilldelats Red Dot Award.
– Vi är förstås väldigt stolta, säger Peter Renkel, vd på Konftel.

Konftel 800 vinner designpris
Peter Renkel, vd på Konftel

Tidigare i år lanserade Konftel sin nya modell 800. Själva telefonen kommer först efter sommaren, men redan nu har den fått en åtråvärd fjäder i hatten. Detta i form av en Red Dot Design Award.
Modellen som är en hybridtelefon (SIP/USB/Bluetooth) imponerade på juryn dels genom sin design, men även användarvänligheten och med motiveringen: ”Designen av konferenstelefonen Konftel 800 utmärker sig för sin tydliga tillämpning av former och intuitiv användbarhet.” tilldelades utmärkelsen.
– Konftel 800 är designad med ett tydligt användarperspektiv i kombination med ett uppdaterad uttryck som visar Konftels omsorg om användarupplevelsen, säger Johan Gustafsson på designbyrån Struktur Design, som har hjälpt Konftel med de flesta av bolagets produkter ända sedan 1995.

Själva telefonen bygger på en ny teknisk plattform med tre digitala mikrofoner som tar hjälp av beamforming-teknik och algoritmer för att förbättra ljudet.
– Det här priset är verkligen ett resultat av brett samarbete. Vårt tekniska team har arbetat hårt med att skapa ljud i världsklass samtidigt som vårt eget designteam utvecklat det intuitiva användargränssnittet till pekskärmen, parallellt med att Struktur Design mejslat fram den vackra formen, säger Peter Renkel, vd på Konftel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.