Konftel lanserar funktionen ”föreläsarläge” i pucken

En ny funktion som ger Konftels konferenstelefon ytterligare en sträng på lyran. Modellen 800 får ”Lecture Mode”som ska ge användarna mer frihet.

Konftel lanserar funktionen ”föreläsarläge” i pucken

Moderna konferenstelefoner har blivit enormt mycket mer avancerade än att bara vara en svart sak mitt på bordet. Nya funktioner har gjort dem bättre och bättre. Nu lanserar Konftel ytterligare en som de menar höjer prestandan stort.

Konftel 800 får ett föreläsarläge som innebär att om man länkar ett trådlöst headset – kan en lärare eller presentatör få frihet att röra sig fritt i ett rum.

– Oavsett var de står, kanske med ansiktet mot en whiteboard – så kan de fortfarande ha perfekt mikrofonupptagning och alla deltagare hör klart, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.

Medan den som presenterar talar, så kommer Konftel 800 att stänga av de övriga mikrofonerna för att minimera störande signalinput. När presentatören slutar slås telefonens mikrofoner på igen så att övriga deltagare kan höras. 

Den nya funktionen blir tillgänglig med en gratis mjukvaruuppdatering. Men för att den ska fungera krävs det initialt att man har ett Jabra Engage 65-headset. Först vid senare uppdateringar kommer ytterligare enheter att läggas till.

– Föreläsarläge ger presentatörer total frihet att röra sig i rummet och bryta sig loss från traditionella kommunikationsbarriärer. Oavsett var de står, även i ena änden av rummet så kan man höra dem klart och tydligt, säger Torbjörn Karlsson

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.