Konftel lanserar ny 4g-version av 300 Mx

Kontoret Distansmöte var som helst och helt sladdlöst. Det är vad Konftel utlovar med sin uppdaterade version av 300 Mx. Detta då den konferenstelefonen nu kör på 4g.

Konftel lanserar ny 4g-version av 300 Mx
Tommy Edlund, försäljningschef Konftel

Frihet och nya möjligheter. Med den uppgraderade versionen av 300 Mx så ska sladdar vara ett minne blott.
– Du behöver bara sätta in ett sim-kort, sedan kan du koppla upp ett konferenssamtal helt oberoende av det fasta telefonnätet, säger Tommy Edlund, säljchef på Konftel.

Att telefonen inte är låst till en viss lokal har varit en framgångsfaktor för modellen – att den nu uppgraderas innebär att 300 Mx hänger med i tiden.
Så vad innebär det egentligen att telefonen får 4g? Jo, att den nu har stöd för HD Voice i mobilnäten – vilket gör att kvaliteten på ljudet blir bättre. Därtill har den stöd för Konftels senaste funktioner såsom Unite Adapter där det går att hantera samtal och mötesfunktioner via en app i mobilen.
– Vi har även utrustat den med usb-anslutning vilket gör att du enkelt kan använda din egen laptop och köra Microsoft Teams, Zoom eller någon annan tjänst för videomöten, säger Tommy Edlund.

Enligt Konftel så är en av anledningarna till uppgraderingen att 3g-nätet börjar släckas ner i vissa delar av världen. Att då säkra upp modellen så att den klarar 2-, 3- och 4g innebär att den kommer hålla måttet även framöver.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.