Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Konftel lanserar ny generation konferenslösningar

Telefoni Innovativa funktioner, enastående ljud och enklare setup. Enligt Konftel är deras nya generation av telefoner ett stort steg framåt.
Först ut är modellen 800 och en ny plattform.

Konftel lanserar ny generation konferenslösningar
Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel

Konftel 800 är inledningen på en ny bättre upplevelse. Den Umeåbaserade tillverkaren säger att deras nya plattform och generation av konferenstelefoner ytterligare kommer ge bättre telefonmöten och videokonferenser. Modellen ska ge bra användarupplevelse oavsett om det är distansmöte via molnet, i kundplacerade system eller i en hybridmiljö.
– Multi-anslutning är viktigt för att skapa flexibilitet och trygghet åt våra kunder, och det har det varit under lång tid. Konftel 800 är nästa steg på den vägen, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.

Med telefonen introduceras även en ny plattform som möjliggör många nya funktioner. Dels ekosläckning och utvecklad brusreduceringen med så kallad beamforming och digitala mikrofoner.
För användaren innebär det en starkare känsla av närvaro i samtalet och som lyssnare upplever du att den som talar är mycket närmare telefoner.
– Som användare ska man aldrig behöva luta sig fram mot konferenstelefonen för att bli hörd eller för att höra bättre. En avslappnad och naturlig dialog är avgörande för effektiva möten. Beamformingtekniken skapar också en större frihet att röra sig runt i rummet, att till exempel gå fram till en whiteboard, utan att hörbarheten försämras, förklarar Torbjörn Karlsson.

Modellen 800 har tre digitala mikrofoner och enligt Konftel ska den kunna långa upp rösterna från upp till 20 deltagare. För större rum går det att expandera med ytterligare mikrofoner. Därtill kan man använda plattfomens funktion för kaskadkoppling och sammanlänka tre telefoner i en så kallad daisy-chan.
PÅ enheten finns det en pekskärm där man kan styra funktionerna, men det går även att styra dessa från mobilappen.

Konftel 800 presenteras på branschmässan Enterprice Connect i Orlanda , 18-20 mars. Försäljningen drar igång under tredje kvartalet.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter