Konftel släpper guide för optimal planering av videolösningar

Kontoret Ett verktyg som ska hjälpa företag att skräddarsy tekniska lösningar beroende på rumstyp. Nu har Konftel utvecklat en särskild guide för att underlätta inför och ge förståelse vad som krävs vid mötesrumsplanering.

Konftel släpper guide för optimal planering av videolösningar
Stefan Eriksson, marknadschef Konftel

Ska företaget se över tekniken nu när det är dags för att åter befolka kontoret? Lagom till att restriktionerna släpps – släpper Konftel ett verktyg för att guida rådvilla företag. Tjänsten är framtaget för återförsäljare och deras kunder och syftet är att visa upp att Konftel inte bara håller på med konferenstelefoner – utan har breddat portföljen.

I verktyget kan man klicka på vad för typ av rum det är man vill se över utrustningen i – och får då se vad som är lämpligt att installera.
– När hybridarbetsplatsen nu framträder som den nya normen, har videomöten blivit en central resurs för samarbete och effektivt beslutsfattande. Det innebär att varje mötesutrymme, oavsett om det finns i hemmet eller i företagets kontor, behöver förses med lättillgänglig och lättanvänd videokonferensutrustning, säger Stefan Eriksson, marknadschef på Konftel.

Ingen lösning passar alla

Det man vill visa med sin guide är att det finns många saker som styr vilken teknik som är lämplig. Att bara välja en typ och dra in den i alla sorters utrymmen är ingen vettig lösning.
– Det finns många svårigheter för att åstadkomma lyckade och enhetliga videomöten – från rummets layout och uppkoppling till att välja den rätta tekniklösningen som är enkel och lättanvänd. Vår innovativa rumsguide gör det enkelt att identifiera och välja den rätta utrustningen för det rätta rummet. Det finns definitivt inte en storlek som passar alla, säger Stefan Eriksson.

Här går det att hitta guiden

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.