Konftel startar samarbete med Screenbeam

Kontoret En lösning som trådlöst ska koppla ihop konferenskameror och ljudenheter med mötesdeltagare. Nu har Konftel och Screenbeam ingått ett strategiskt samarbete.

Konftel startar samarbete med Screenbeam

Enkla, smidiga och trådlösa lösningar är vad företag skriker efter. Ett möte ska inte börjas med att det ska letas efter adaptrar eller fumlas med olika gränssnitt för separata enheter. Därför har Konftel startat ett samarbete för trådlös innehållsdelning.

Tillsammans med Screenbeam har man gjort så att kamerorna Konftel Cam50 och Cam20 samt telefonerna Konftel 800, 70, Ego samt 300 Wx nu är kompatibla för trådlöst samarbete och innehållsdelning.
– Att kunna dela information är avgörande för framgångsrika möten, och ScreenBeam Conference erbjuder snabb och enkel trådlös konfiguration. Den skapar effektiva samarbetsnav mellan lokala mötesdeltagare och distansdeltagare, och är så flexibel att den passar i alla lokaler samtidigt som det enkla handhavandet gör att alla deltagare kan komma igång direkt, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.

Tekniken gör att deltagare via Screenbeam Conference kan ansluta skär, kamera, mikrofon och högtalare i ett konferensrum via valfri mötesapp.
– En framgångsrik hybridarbetsplats kräver att tekniken är så flexibel och användarvänlig att vem som helst kan använda den. Vi föreställer oss framtidens kontor som en samarbetsplats med många olika typer av rum. Konftels lösningar möjliggör denna vision med hjälp av flexibla produkter som fungerar i alla sammanhang, säger Jay Talar, alliansansvarig på Screenbeam.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.