Konftel visar ny teknik för små mötesrum

Videokonferens Svenska Konftel stärker sitt ”huddle room-erbjudande” och på ISE i Amsterdam och ITExpo i Florida visar de upp allt-i-ett-lösningen CC200.

Konftel visar ny teknik för små mötesrum

Fler möten, men färre deltagare. Så ser trenden för företagskulturen ut globalt. Det har Konftel tagit fasta på och nu lanserar de konferenskameran CC200 som är en lösning som samlar videokonferens med de populära samarbetsapparna.
– Vi upplever det här suget i marknaden starkt när det gäller våra USB-anslutna video-kit för mötesrum av alla storlekar, som vi introducerade under hösten 2018. Nästa steg blir nu att adressera den stora kundgrupp som efterfrågar allt i ett-lösningar för videomöten, där man inte är beroende av användarens laptop eller enrums-PC, säger Tommy Edlund, Global Sales Director på Konftel.

Enligt uppskattningar från Frust & Sullivan kommer marknadssegmentet med små mötesrum växa årligen med 28 procent fram till 2023. Vid samma tidpunkt väntas även marknaden för dedikerade videokonferensenhter vara dubbelt så stor som den för USB-anslutna kameror.
Och här kliver alltså CC200 in som den första modellen i Konftels nya serie kallad ”Collaboration Camers”.

CC200 är som ovan nämnt en allt-i-ett-lösning som fungerar med alla standardbaserade videosystem, utrustningar och tjänster. Detta samtidigt som den kan användas direkt i olika samarbetstjänster.
–Det tar bara några minuter att installera en Konftel CC200 och det behövs inga kabeldragningar i rummet. Sedan kan användarna räkna med skarp video och stabilt ljud varje gång, eftersom den här dedikerade videokonferensenheten inte är beroende av kvaliteten på en PC att fungera som videoplattform. Enkelheten kommer inspirera de anställda att använda video i sina distansmöten, istället för enbart ljud, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.

Den nya kameran visas upp på ISE 2020 i Amsterdam samt på årets upplaga av ITExpo i Fort Lauderdale i USA. Där får den även sällskap av en ny högtalartelefon kallad Konftel 70.
– Vi ser Konftel 70 först och främst som en viktig komponent i videopaketlösningar, tillsammans med våra konferenskameror och Konftel OCC-hubben. Man ska inte behöva kompromissa med ljudkvaliteten och ljudprestandan i videomötet bara för att högtalartelefonen är USB-ansluten. Alltför många mötesrum är utrustade med för små och undermåliga ljudpuckar, det ska vi råda bot på, säger Torbjörn Karlsson.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.