Konkurrens i EU försenar 3g

Lägre priser och ökad konkurrens på mobilmarknaden leder till att operatörerna minkar investeringar i ny teknologi. Resultatet blir enligt konsulbolaget Strand att övergången till 3g blir långsammare på marknaden.

Den danska konsultfirman Strand menar att prisutvecklingen på mobilmarknaden försenar övergången till 3g. Operatörer och aktörer på mobilmarknaden väntar med att investera i ny teknologi till kunderna kräver det.

En avstannande marknad där konkurrensen består av att locka kunder från varandra, innebär även en negativ prisspiral som ytterligare påverkar investeringsviljan.

Lågpris

Nästa trend för mobilmarknaden kommer enligt Strands konsulter att vara ytterligare konkurrens inom lågpris-segmentet, med enkla telefoner och basic funktioner.

En drivande kraft i denna utveckling är att kedjor inom detaljhandeln som Tesco och Aldi, ger sig in som mobiloperatörer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.