Konsumenter efterfrågar mobil-tv

Det verkar finnas ett stort intresse för att kunna titta på tv i sin mobiltelefon. Den slutsatsen drar i alla fall ATG, Boxer, Nokia, SVT/UR, SR, Telenor och Teracom efter att ha genomfört Sveriges största test av mobil-tv.

400 personer har under tre månader testat mobil tv i Stockholm/Sundbyberg. Under testperioden hade de tillgång till 13 tv-kanaler och tre radiokanaler i Nokias mobiltelefon N92.

Testresultatet håller nu på att sammanställas, men en första slutsats är att inställningen till mobil-tv är mycket positiv. 87 procent anser att tjänsten är mycket bra, bra eller ganska bra. Dessutom är 89 procent av konsumenterna villiga att betala upp till 100 kronor i månaden för direktsänd mobil-tv.

– Teracom står redo att erbjuda marknaden mobil tv. Våra erfarenheter från testet visar att tekniken fungerar och att efterfrågan på marknaden finns, kommenterar Ulf Gustafsson, försäljnings- och marknadsdirektör Teracom.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.