Konsumenternas beteende bromsar försäljningen av återvunna mobiler

Försäljningen av begagnade mobiler fortsätter att öka i stadig takt men många konsumenter väljer att behålla sin begagnade mobil i stället för att sälja den.

Konsumenternas beteende bromsar försäljningen av återvunna mobiler

En undersökning som Kantar genomfört på uppdrag av mobilåtervinnaren Swappie visar att många i dag är positivt inställda till att köpa en begagnad mobiltelefon i stället för en ny, men att man drar sig för att sälja den mobil man använt sig av tidigare. 40 procent väljer att behålla mobilen som reservlösning och endast 18 procent av de tillfrågade har valt att själva sälja sin begagnade mobiltelefon.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Bland de som har valt att behålla mobiltelefonen som reserv uppger 46 procent att de aldrig haft behovet av att någon gång plocka fram den ur byrålådan för att börja använda den igen.

Två anledningar till att fler väljer begagnat

Trots att så många alltså väljer att behålla sin gamla mobil så växer marknaden för begagnade mobiler stadigt med omkring tio procent om året enligt Swappie. De två huvudsakliga anledningarna bakom tillväxten är att kunderna väljer begagnat av miljöskäl och för att det är bekvämt och billigt att handla begagnad elektronik på nätet.

– Det är glädjande att se att det finns en fortsatt stadig tillväxt för begagnade mobiltelefoner. Men det finns uppenbarligen ännu hinder att övervinna. Vi behöver fortsätta upplysa konsumenterna om fördelarna som finns med att både köpa och sälja sin mobiltelefon via en professionell tjänst som Swappie, säger Karin Armgarth, chef för Swappie i Sverige.

Enligt Swappie är det mindre än 15 procent av alla begagnade mobiler som återvinns i dagsläget. Det innebär att över 700 miljoner begagnade mobiler finns kvar i europeiska hem efter det att de slutat användas.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.