Konsumentfokus huvudvärk för it-avdelningen

Googles och Apples marknadsagerande ställer företagens strategier för mobilitet på ända. It-avdelningen har heller inget annat val än att gilla läget menar analysföretaget Ovum.

Konsumentfokus huvudvärk för it-avdelningen

Både Apple och Google är helt inriktade på konsumentmarknaden. Den strategin är förödande för företagens möjligheter att hålla samma kontroll över mobilitet som tidigare och skapar helt nya utmaningar när det gäller mobil datasäkerhet. Det här är en utveckling som under det senaste året skapat en kraftig efterfrågan på tjänster och lösningar för device management, menar Ovum i en nyutkommen rapport.

– Apple dominerar just nu trenden med bring your own device. Tack vare regelbundenheten i deras nyreleaser blir det relativt enkelt att hantera deras produkter. Med Android och på sikt eventuellt Windows Phone blir det betydligt värre eftersom det där handlar om en aldrig sinande ström nya devicer, konstaterar rapportförfattaren Richard Absalom som menar att tillverkarna av mdm-system därmed är här för att stanna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.