Kontokortsmobil vann på Mobile life i Kista

När Mobile life vinn center of excellence i Kista invigdes vann en vision om en solenergidriven kontokortsstor mobiltelefon tävlingen mobil 2020.
Forskningen vid centret inriktas på användarvänlighet och finansieras av industrin, Stockholms universitet och Vinnova.

Kontokortsmobil vann
på Mobile life i Kista

Med en forskningsbudget på 210 miljoner för de nästkommande tio åren kommer Mobile life vinn excellence center i Kista studera hur användarvänlig ny mobil teknik kan komma ut till konsumenterna som nya tjänster. Centret som finns vid institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet samarbetar bland annat med Sony Ericsson, Microsoft research och Teliasonera.

Vision 2020

Som en del av invigningen anordnades en studenttävling om hur mobilen ser ut år 2020. Med sin Tacktalk vann Phoebe Chiang från Kanada designtävlingen. Hennes vision är en telefon som är mindre än ett kontokort, kan laddas med solenergi, i ett material som är böjbart sochfäster på alla typer av ytor.

Vinsten innebär att hon erbjuds att under ett halvår dela sin tid mellan att arbeta på Sony Ericsson i Lund och att vara forskare på Mobile life.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.