Koppla ner och gör en god gärning

Mobilt Flightmode passar bra i julstressen tycker flygbolaget Lufthansa som skänker pengar till välgörenhet för varje minut som du tar digital time-out.

ZZ0C74AF6CLufthansas motiv att lansera mobilappen Flight Mode är gissningsvis inte allt igenom altruistiska men om en reklamkampanj kan leda till minskad julstress och pengar till välgörande ändamål är den ändå värd lite uppmärksamhet. Flygbolaget lovar att donera en slant till välgörenhetsprojekt för varje minut som man har appen påslagen samtidigt som flight-mode är aktiverat på telefonen.

– För många är flygresan det enda tillfälle då man kan vara helt frånkopplad från den digitala världen, men vi på Lufthansa tror att det gör gott att då och då ta en digital time-out även på marken. Det är något som alla borde ta sig tid till, bå̊de för sin egen och för andras skull, säger Kristina Öström, nordisk marknadschef på Lufthansa.

Varje frånkopplad minut omvandlar Lufthansa till bidrag som stöttar skolprojekt i Indien, Brasilien och Benin i samarbete med organisationen Help Alliance. Vill man själv bidra med mer än sin ostörda tid går det också att skänka pengar via appen som finns för Android och Ios. Den finns att ladda ner och fungerar fram till och med julafton.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.