Korea bäst på bredband

Sverige ligger först på elfte plats sett till antalet bredbandsanvändare, enligt en undersökning av OECD. Toppar listan gör Korea som har närmare tolv miljoner bredbandsabonnenter.

Undersökningen är utförd på de 30 länder som ingår i OECDs ekonomiska samarbete och gäller för helåret 2004. Under året har bredbandsmarknaden växt kraftigt konstaterar OECD i sin rapport, speciellt hög har tillväxten varit i delar av Europa. Det totala antalet bredbandsanvändare i OECD-länderna är 118 miljoner, 34,1 miljoner fler än 2003.

Korea hamnar i topp med 11,9 miljoner bredbandsanslutna, vilket innebär 24,9 användare per 100 invånare. Sett till antalet har dock USA flest bredbandsabonnenter, drygt 37 miljoner. Trots allt hamnar USA först på tolfte plats på listan sett till användartäthet. Sverige rankas som elva med 14,5 bredbandsanvändare per 100 invånare, totalt 1,3 miljoner anslutna personer. Bland de andra nordiska länderna klår både Danmark och Island Sverige med en tredje respektive fjärde plats. Finland och Norge har också bättre bredbandspenetration och intar en nionde respektive tionde plats.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.