Kostnader hinder för mobilt internet

För högt pris och dåligt innehåll är fortfarande de största hindren för mobilt internet. Det uppges i en undersökning genomfört i Storbritannien. Samtidigt konstaterar undersökningen att mer än hälften av de mobilanvändare som har multimedia i sina mobiler använder denna möjlighet minst en gång i månaden.

Undersökningen har genomförts av konsultföretaget A.T. Kearney och Cambridge University Judge Business School om omfattar 4 000 tillfrågade. Av dem uppger hälften att de inte kan tänka sig att betala mer än fem dollar i månaden för mobila datatjänster som internet och e-post. 35 procent uppgav också att dåligt innehåll var orsaken till att de inte använde mobil multimedia, en kraftig ökning från förra året då bara åtta procent uppgav dåligt innehåll som en broms.

Undersökningen visar dock att mer än hälften av de som har möjlighet till mobil multimedia använder internet eller hämtar e-post minst en gång i månaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.