Kraftpaket för tuffa tag

En tålig maskin som är skyddad mot regn och damm och som klarar upprepade fall mot hårt golv. Så beskrivs Gotives nya handdator som nu lanseras på den skandinaviska marknaden.

Det är det svenska handdatorföretaget Handheld Scandinavia som lanserar Gotive42, en uppföljare till Gotive41, som kom för drygt ett och ett halvt år sedan. Liksom föregångaren framhålls den nya modellen som en stryktålig pda som dessutom är utrustad med inbyggd skanner, integrerat wlan och gps.

Produkten har en stor pekskärm med belysning, 640×240 pixlar. Förutom att den är stöttålig klarar den också dammiga och fuktiga miljöer. Gotive42 innehåller en 520 MHz Intel bulverde pxa-processor och 128 MB ram och använder sig av operativsystemet Windows ce.net 5.0 från Microsoft. Dessutom innehåller den bluetooth.

Den inbyggda laserskannern gör det möjligt att läsa in streckkoder. Den nya modellen har dessutom biometric scanner och smart card-läsare. Som användare av produkten tänker man sig företag med medarbetare ute i fält där arbetsförhållandena i många fall kan vara tuffa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.