Krav på snabbare internet

Pts har nu beslutat att en halv miljon svenska hushåll med långsam internetuppkoppling på 9,6 kbit/s ska få tillgång till snabbare internetuppkoppling. Det kan komma att kosta Telia stora summor. Men det förutsätter att kunderna överklagar och tiden för detta går snart om en vecka.

Pts beslut innebär att de ställer krav på att ge kunder med en uppkopplingshastighet på 9,6 kbit/s via modem minst 20 kbit/s. Beslutet bygger på en förordning från 2004 där regeringen utifrån EU-krav garanterade alla slutanvändare en interntetuppkoppling på 20 kbit/s. Nu berörs en halv miljon av Telias kunder och innebär att företaget måste uppgradera det fasta nätet. Kostnaden för detta kan bli upp till fyra miljarder kronor, enligt Pts.

Till Computer Sweden uppger Telias presstalesman Lars Billström att de ännu inte beslutat om de ska acceptera Pts beslut. I sammanhanget kan konstateras att kundernas tid för överklagan till Pts av för långsam internetuppkoppling går ut nästa måndag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.