Kreativa möteslösningar presenterade i Barcelona

ISE Just nu pågår Integrated Systems Europe i Barcelona och företagen passar på att lansera nya produkter. Under tisdagen presenterade bland annat Sennheiser en ny takmikrofon och Jabra ett nytt video bar system.

Kreativa möteslösningar presenterade i Barcelona

Den nya takmikrofonen är enligt Sennheiser anpassad för medelstora mötesrum och går under namnet Teamconnect Ceiling Medium. Takmikrofonen presenterades på mässan i Katalonien och kan täcka ytor på upp till 40 kvadratmeter.

På tisdagen presenterade också Jabra en nyhet. Företaget lanserar Panacast 50 Video bar system, som en del i Jabras Panacast 50-serie för olika mötesrum.

Systemet är en integrerad Android-baserad lösning med SOC:er  (system-on-chip), högtalare, mikrofoner, videokamera samt nätverks- och skärmgränssnitt för enkel installation. Lösningen levereras med en 10,1-tums touchkontroll för att hantera rumsupplevelsen.

Företaget lyfter fram flera nyckelfunktioner med det nya systemet. Bland annat miljösensorer för att övervaka luftkvalitén i rummet i realtid och en integrerad videobar som kör Microsoft Teams Rooms på Android. Dessutom har systemet ultraljudsrörelsesensor som upptäcker personer i rummet så att systemet vaknar och alltid är redo att användas.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.