”Kunder vill inte bara ha säkerhet i Europa – utan över hela världen”

IoT Tidigare i år meddelade Tele2 att de ingått partnerskap med Equinix – och nu lanserar de sin nya Private Interconnect-tjänst.

”Kunder vill inte bara ha säkerhet i Europa – utan över hela världen”

Det var i februari i år som Tele2 berättade att de valt Equinix som partner för att leverera säkra IoT-tjänster via så kallad Private Interconnect. Med detta kan kunder flytta sin data till en egen dedikerad fiberanslutning. Och via Equinix digitala infrastruktur får man en hög säkerhetsnivå oavsett var i världen man befinner sig.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Våra kunder har IoT-produkter uppkopplade i 160 länder. De vill inte bara ha hög säkerhet nära sitt eget huvudkontor i Europa, utan vill uppnå samma höga säkerhet över hela världen. Därför har vi valt att samarbete med Equinix, säger Cyril Deschanel, vd för Tele2 IoT.

Enligt IoT-chefen så finns det tre drivkrafter som gör Private Interconnect attraktiv. Den mest självklara är att IoT-marknaden växer så det knakar. Allt mer data skickas och allt fler produkter blir uppkopplade. I dag är kanske en-två producent uppkopplade och tillväxten är enormt. Men i takt med det så ökar även säkerhetsrisken.

Säkerhet blir allt viktigare

Därtill så blir ekosystemen kring IoT allt mer avancerade.
– Det är en komplex värdekedja där enheter, applikationer och datacenter ska vara sammankopplade med en anslutning av hög kvalitet. Ju högre komplexitet, desto mer behöver du fokusera på säkerheten, säger Cyril.

Den sista av tre drivkrafter är att IoT börjar bli allt mer affärskritisk. I takt med att uppkopplingen öknar – ökar behoven av realtidsnära överföringshastigheter i verksamhetskritiska applikationer. Detta innebär att den digitala infrastrukturen måste hänga med. För hur skulle det fungera för företag som håller på med e-hälsa, telemedicin eller olika form av larmsystem om de inte kan lita på att uppkopplingen funkar.

Kraven blir allt högre

Och de här tre sakerna ser Cyril att IoT-kunderna efterfrågar stort.
– Det här uppnår du med en dedikerad lina, helst med fiber. Och det tillhandahåller Equinix. Därför har vi valt att erbjuda Private Interconnect som en integrerad lösning mellan vår plattform och Equinix. Samarbetet gör det möjligt för oss att snabbt koppla samman våra kunder med deras partner över hela världen. Ju viktigare IoT blir för våra kunder, desto högre krav ställer de, säger Cyril Deschanel.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.