Kunderna ovetande och förvånade

säkerhet Flera av Telenors växelkunder har inte lagt märke till att det endast kräver ett länkklick för att komma in i webbgränssnittet.
Det visar sig också att flera operatörer kan ha samma problematik med sina mobila växlar.

Kunderna ovetande och förvånade

Telekom idag ringde upp ett antal kunder som har Telenor som leverantör och använder Telenor One 2.0. Ingen av de vi har talat med har varit medvetna om att mejlen innehåller samma länk-adress.

”Inte alls bra”

Moderaterna har den mobila växeln sedan två år tillbaka. Anders Gerby, it-chef på partiet, har vetat om att funktionen med mejlade länkar funnits. Han använder den dock inte själv men blir förvånad när han får höra om situationen på Arkitektkopia.

Anders Gerby, it-chef på Moderaterna.
Anders Gerby, it-chef på Moderaterna.

– Jag ska undersöka detta och om situationen är densamma hos oss så är det naturligtvis inte alls bra. Vi avser i så fall kontakta Telenor omedelbart och begära att man stänger av funktionen tillsvidare.

Flera operatörer

Lösningen är heller inte unik just för Telenor. Flera mobila växlar har liknande funktion då de som Telenor One 2.0 har Enghouse, tidigare Visionutveckling, för telefonisttjänster, röstbrevlåda samt hänvisning. Om just den specifika funktionen med att e-post sänds ut vid röstmeddelande finns med kan dock variera.

Telekom idag kommer att följa upp vilka ytterligare operatörer som använder sig av en liknande lösning med länkar i e-post.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter