Kundserviceföretagen går samman – ”Unik position för att omdefiniera cx-branschen”

branschen När sammanslagningen av Webhelp och Concentrix nu slutförs siktar de både cx-jättarna på global tillväxt.

Kundserviceföretagen går samman – ”Unik position för att omdefiniera cx-branschen”

Nu har sammanslagningen av Concentrix och Webhelp slutförts. Resultatet är en cx-jätte med verksamhet i många olika länder och som inledningsvis kommer att vara verksamt under företagsnamnet Concentrix+Webhelp.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Webhelp är redan sedan tidigare verksamt i stora delar av världen och är specialiserat på outsourcing av kontaktcenterfunktioner. Förutom allmänna kundserviceärenden kan man hjälpa sina kunder med teknisk suppport och olika backofficetjänster. Concentrix är mer fokuserat på outsourcing av affärsprocesser (BPO) och har över 2000 kunder i 70 olika länder.

– Jag är glad över att ge mig ut på denna nya resa tillsammans och tror att vi, med våra kombinerade styrkor, är unikt positionerade för att omdefiniera branschen och designa, bygga och driva framtiden för cx för våra fantastiska och uppskattade kunder. Jag vill tacka våra game-changers runt om i världen som har gjort detta möjligt, säger Chris Caldwell, vd för Concentrix+Webhelp.

I samband med sammanslagningen kommer Webhelps tidigare vd Olivier Duha ta plats i företagets styrelse och bli vice ordförande. Dessutom välkomnar styrelsen Nicolas Gheysens som ledamot.

– Vi är lyckligt lottade att lägga till så starka kompetenser med djup bakgrund inom kundupplevelsebranschen till vår styrelse. Med tillägget av Olivier och Nicolas utökar vi vår internationella expertis i att leda stora, komplexa multinationella företag på en framgångsrik väg för tillväxt, säger Kathryn Marinello, Concentrix styrelseordförande i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.