90 procent anser att kundupplevelsen förbättrades under pandemin

kontaktcenter SAS undersökning visar att många är beredda att vända sig till ett annat företag om köpupplevelsen är dålig.

90 procent anser att kundupplevelsen förbättrades under pandemin

Dataanalysföretaget SAS har undersökt hur kundernas upplevelse har påverkats av coronapandemin. Inte mindre än 87,9 procent av de tillfrågade anser att köpupplevelsen förbättrades och drygt 22 procent avser att shoppa enbart online i framtiden.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Undersökningen bygger på ett frågeformulär som besvarats av 10 000 personer från Storbritannien, Tyskland, Spanien, Nederländerna, Sverige med flera länder. 15 procent av deltagarna uppger att de provade onlineshopping för första gången under det senaste året.

Många villiga att byta leverantör

Andra slutsatser vi kan dra av undersökningen är att många kunder är villiga att helt byta leverantör efter en eller två dåliga köpupplevelser. Det är också påfallande många, 62 procent, som drabbats av eller upplever bedrägerier som ett hot.

Det är också tydligt att kundernas förväntningar på köpupplevelsen har höjts kraftigt under coronapandemin, något Telekom idag har rapporterat om tidigare.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.