Kvinnligt och manligt från Doro

När Doro tar fram en riktig manlig telefon jämförs formspråket med nya bilmodeller från BMW och Mercedes. I stället för en V8 har dock Doro 670 försetts med färgskärm och högglansig lack. För damerna har den rosa diamanten kommit i en extra utgåva.

Kvinnligt och manligt från Doro

I två omgångar har Doro lanserat telefoner som vänder sig till kvinnor, bland annat den rosa diamanten som nu återlanseras i en begränsad upplaga kanske för att matcha Doros maskulina värstingmotor (återkommer till den längre ner i artikeln).

I pressmedelandet står bland annat följande att läsa: ”the Pink Diamond”. Med mjuka linjer och en iögonfallande rosa färg riktar sig Doro mot i första hand kvinnor i alla åldrar som vill kunna unna sig något extra i vardagen”.

För den kräsne mannen

Men till mannen duger inte mjuka former och rosa färger. Doro 670 beskrivs som den nya maskulina värstingmodellen i Doros 600-serie. Det är en telefon med naturliga former som dramatiskt blandas med hårda och strikta linjer.

Så här skriver Doro i pressmeddelandet ”Formspråket känns igen ifrån många nya bilmodeller idag som till exempel BMW och Mercedes. Men istället för att karossen är handknackad i aluminium och att det under huven sitter en V8 så är Doro 670 försedd med en stor och högupplöst färgdisplay och högglansig lack”.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.