Labs2 säljer av operatörsdelarna

Jonas Birgersson ger upp operatörsverksamheterna Bredband2, Digisip och Viaeuropa. Alltihop säljs till riskkapitalbolaget E-Business för 14 miljoner kronor. Men affären inkluderar också ett sjuårigt avtal om köp av Brikks-tjänster till ett beräknat värde av 700 miljoner kronor.

Labs2 motiverar försäljningen med företaget vill fokusera på den ökade efterfrågan av Brikks-tjänster till målgrupperna media, operatörer och öppna nät.

– Vi har under en längre tid känt en allt starkare efterfrågan på vår systemplattform Brikks samt tecknat ett ökat antal ordrar. Dagens affär ger oss en neutral position med ökade affärsmöjligheter. Vårt mål är att Brikks skall uppfattas som något av en standardlösning för bredbandstjänster, som internet, ip-telefoni, ip-tv, vod och xod i Skandinavien, säger Jonas Birgersson vd på Labs2.

Han siktar på 50 000 kommersiella Brikks-användare under 2006. Detta motsvarar en ökning med 100 procent jämfört med 2005.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.