Ladda telefonen med telefonen

8018 Den senaste skrivbordstelefonen från Alcatel-Lucent Enterprise är också deras första med usb-port. Den kan användas både till headset och att ladda mobilen.

Ladda telefonen med telefonen

8018 är varken ALE:s mest avancerade telefon eller den enklaste i produktkatalogen. Den är tänkt som ett funktionsrikt men ändå kostnadseffektivt alternativ på kontor men också hotellrum där den kan förses med anpassade snabbknappar till exempelvis reception och rumsservice. Som hotell-telefon får 8018 ses som välutrustad. Bland annat erbjuds högtalarsamtal. För första gången har ALE också satt dit en usb-kontakt som dels kan användas för att ansluta datorhedset men med fördel också kan ge ström åt din mobiltelefon när den behöver fylla på batteriet.

Strömförsörjningen sker via nätverkskabeln och ALE 8018 har dubbla gigabit-portar så att du kan koppla in datorn via telefonen. Strömförbrukningen uppges vara låg, under 3,84 W.

Hårdvaran är förberedd för hd-ljud men märkligt nog klarar inte mjukvaran det ännu. Stöd för hd-ljud med ljudkodaren g722 ligger i alla fall i de annonserade framtidsplanerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.