Laddat kring nano-sim

Utformningen av det nano-simkort som ska sitta i nästa generation mobiltelefoner avgörs nästa vecka. I ena ringhörnan finns Apple - i andra finns RIM, Nokia och Motorola.

Laddat kring nano-sim

Mindre sim-kort gör det möjligt att bygga mer kompakta mobiler, vilket även är varför Apple använder mikro-sim i sin Iphone 4. Men redan nu är det dags att ta klivet till nästa version, kallad nano-sim som är ungefär en tredjedel så stort som ett micro-sim.

Nästa vecka är det dags för standardiseringsinstitutet Etsi att rösta i frågan. Problemet är bara att det finns två olika förslag att ta ställning till. Dels har Apple föreslagit en lösning och dels finns ett annat alternativ som backas upp av Nokia, Research In Motion och Motorola Mobility.

Anledningen till att de övriga aktörerna inte gillar Apples förslag är att de i sådana fall skulle tvingas betala licensavgifter till Apple för att använda sig av den standarden.

Omröstningen sker den 29 mars och de nya nano-simkorten kommer att tillverkas hos tyska Glesecke & Devrient.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.