Låg kunskap om mobilkostnader

Få svenska är medvetna om hur dyrt det att ringa med sin mobiltelefon när de är utomlands på semster. det visar en undersökning som Östkraft låtit Temo genomföra.

EU-kommissionen gick nyligen ut och krävde lägre avgifter för internationell roaming för mobiltelefoner. Förklaringen är de dyra priserna för att ringa med sin mobiltelefon när man är ute och reser i andra länder. Trots detta verkar många svenskar inte vara medvetna om den höga prisnivån. I den undersökning som Östkraft låtit genomföra så säger 86 procent av de svenskar som ska resa utomlands i sommar att de kommer att ha med sig sin mobiltelefon. Trots detta så känner 60 procent av dem inte allt till eller väldigt lite hur dyrt det är.

– Det är förvånande att så få av utlandsresenärerna känner till kostnaderna för att använda sin mobiltelefon utomlands. Det är viktigt att undersöka kostnaderna för att använda sin svenska mobiloperatör på resan eller om det lönar sig att köpa ett utländskt kontantkort på plats. Annars kan man få en överraskning när man kommer hem och ska betala mobilräkningen, säger Arne Andersson affärsområdeschef Östkraft.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.