Hon lämnar Telia för chefsrollen på Audico

branschen Johanna Berlinde blir ny koncernchef när snabbväxande Audico förstärker ledningsgruppen.

Hon lämnar Telia för chefsrollen på Audico

Nu får Audioco en ny koncernchef som ska förstärka ledningsgruppen och hjälpa företaget att fortsätta växa. Audioco levererar audiovisuella tjänster och produktlösningar i Sverige och övriga Norden och Johanna Berlinde går in som vd för Audico Holding Oy och som koncernchef för Audico Group från och med den 1 september.

Johanna Berlinde kommer närmast från Telia, där hon haft flera olika roller under tio års tid, bland annat som ansvarig för customer service and delivery. Hon har även ett förflutet på Tele2 och har 20 års erfarenhet av att leda och utveckla företag.

– Jag är väldigt inspirerad över min nya koncernschefsroll i Audico Group. Audico befinner sig i en intressant bransch som utvecklas snabbt och jag tror att audiovisuella lösningar kommer att ha en allt viktigare roll i framtiden för företag och offentliga organisationer av alla storlekar, säger Johanna Berlinde.

Audico har vuxit snabbt de senaste åren och utökat både sin produktportfölj och kundkretsen. Man levererar bland annat lösningar för ljudsystem till både offentlig och privat sektor, för till exempel konferensrum och evenemangsanläggningar och har i dag 114 anställda.

– Vi är väldigt nöjda över att ha med Johanna Berlinde i koncernledningen. Hon har gedigen erfarenhet av tillväxtföretag- och organisationer. Med en stark ledare som Johanna Berlinde blir det bra att öka tillväxten för koncernen och stärka Audicos ledande ställning ännu mer på de finska och svenska marknaderna, säger Tom Eriksson, Audico Holding Oy:s styrelseordförande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.