Landsting satsar på elektroniska id-kort

Telia ska under en 18-månadersperiod leverera 50 000 elektroniska id-kort till Stockholms läns landsting, som därmed blir det första landstinget i landet som förser alla medarbetare med elektroniska id-kort. De elektroniska id-korten skall i första hand användas för att säkerställa att enbart behöriga användare får tillgång till patientinformation. De kan dessutom användas för till exempel elektroniska attester och inpasseringskontroll.

– Med elektronisk identifiering kan vi öka säkerheten i våra it-system och effektivisera flera rutiner i vården och inom landstinget i övrigt, säger Ulf Hertin, enhetschef på it-avdelningen hos Landstingsstyrelsens förvaltning.

Affären med Stockholms läns landsting är ett avrop på ett avtal som Carelink, en samarbetsorganisation för rationella it-satsningar inom vård och omsorg, har tecknat för Sveriges landstings och kommuners räkning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.