Landstinget Västmanland slopar telefonköer

Landstinget Västmanland vill slopa telefonköer till sjukvården och investerar i ett nytt telefonsystem från NEC Philips. Affären innebär att landstinget får ett telefonisystem som förenar både mobil, fast och ip-telefoni. Den nya lösningen berör cirka 5 000 anknytningar, varav cirka 1 000 är ip-baserade. Integration av gsm-telefoni och trådlösa telefoner (dect) via telefonväxeln gör att landstingets personal ska bli mer lättillgängliga.

Patienter och vårdsökare ska få möjlighet att välja bort telefonkön och istället bli uppringd. För de som väljer telefonkön kommer systemet att ge information om köplats och ungefärlig väntetid.

Enklare få kontakt

– Vi är väldigt glada att upphandlingen nu är klar och att vi kommer att få ett nytt modernt system med många nya funktioner. Att våra patienter får lättare kontakt med landstinget är bara en av fördelarna med det nya systemet, säger Hans Holmgren, projektledare på Landstinget Västmanland.

För NEC Philips är affären värd cirka 30 miljoner kronor och landstinget räknar med besparingar om nästan 50 procent, eller cirka 6,4 miljoner kronor per år.

Det nya systemet förväntas vara i drift innan sommaren. Affären genomförs i samarbete med flera partners, bland andra Telenor som levererar samtliga operatörstjänster för fast och mobil telefoni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.