Långsam utveckling av ip-telefonin hos företag

Utvecklingen på ip-telefoniområdet går långsammare i Sverige än i många andra länder. Det visar en undersökning från Gartner och Colt. I Sverige har exempelvis bara 7 procent av företagen ip-telefoni medan siffran i Italien är 26 procent.

Enligt undersökningen så halkar Sverige just nu efter när det gäller utvecklingen på ip-telefoniområdet.

– Vi har de de senaste månaderna sett att en ip-revolution är på gång men att Sverige halkar efter i utvecklingen. Övergången till ny teknik går helt enkelt inte tillräckligt snabbt och det kommer att bli ett problem om svenska företag ska hålla sig i framkant, säger Morten Holck, vd för Colt Norden.

Trots att Sverige halkar efter tros majoriteten av svenska företag ha konverterat till ip-telefoni innan 2017.

Undersökningen visar också att 70 procent av de tillfrågade europeiska företagen anser att de ekonomiska fördelarna med att införa ip-telefoni väger tyngst. Hälften hävdade dock att en mer effektiv arbetsgång, integration och produktivitet för mobila medarbetare är minst lika viktiga fördelar. Företag inom it-branschen var inte oväntat mest positiva till ip-telefoni. Hela 67 procent av branschen väntas använda ip-telefoni innan 2009.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.