Lantmännen dumpar Telia för Tele2

Operatör Lantmännen väljer Tele2 som ny operatör. Efter skörden ska organisationen uppdatera sin telefoni och kundtjänst.

Lantmännen dumpar Telia för Tele2

– Vi har gjort en öppen upphandling och värderat olika tjänster. Det var ett svårt beslut där många olika parametrar vägdes in, bland annat täckning, funktionalitet och kostnad, säger Linda Westerback, Head of Service Operation på Lantmännen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Telekom idag med sex nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
  • Mycket mer...
Redan prenumerant?

 Efter flera år med Telia går Lantmännen över till Tele2. Ett exakt datum för övergången är inte satt än.

 – För Lantmännen är skörden central och vi vill därför undvika störningar i vår verksamhet under den perioden. Vi planerar för ett byte i höst, säger Linda Westerback.

Tele2 ska leverera mobiltelefoni, växel- samt callcentertjänster, där omfattningen är cirka 3 000 mobilabonnemang och 200 fasta IP-anslutningar.

Vad hoppas ni uppnå med er nya telefoni?

 – Oavsett om vi bytt till Tele2 eller inte så var det dags för oss att uppgradera vår telefoni. Vi kommer att få mer anpassade tjänster till det vi behöver med en möjlighet att anpassa för den enskilde.

 – Dessutom får vi en modernare kundtjänst med möjlighet att integrera nya tjänster. Och så blir vår administration enklare.

Tele2 är nöjd med att få in en ny kund på företagssidan.

 – Deras verksamhet sträcker sig genom hela landet som en viktig partner till svenska lantbruksföretag och Tele2 kommer kunna erbjuda värdefull mobiltäckning, oavsett var medarbetarna befinner sig i kombination med effektiva och automatiserade telefonilösningar, säger Samuel Skott, vd på Tele2 Sverige i ett pressmeddelande.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter