Lättanvänd och stryktålig mobil

Doro släpper nu en robust mobil som inte bara passar för äldre, utan även för hantverkare och andra yrkesgrupper i behov av en telefon som tål lite extra stryk.

Lättanvänd och stryktålig mobil

Doro Phone easy 520X är en robust mobil med 3-megapixelkamera som lovar palla en aktiv och slitsam vardag, även om det innebär att falla två meter rakt ner i ett hårt golv.

– Vi vet att många är rädda att tappa sin telefon, samtidigt som många har med sig den ut i skog och mark. Därför ville vi ta fram en mobil som tål tuffare tag, säger Camilla Nilsson, marknadschef på Doro.

Enkelhet i fokus

Modellen är den första som följer Doros nya designkoncept framtaget i samarbete med svenska Ergonomidesign. Typiska karakteristika är rundade hörn, en stor och tydlig display och knappar som ska vara lätta att trycka ner – också för klumpiga fingrar.

I övrigt ingår Doros samtliga standardfunktioner såsom extra högt och klart ljud, justerbar textstorlek, direktminne, larmknapp och knapp för sms/mms.

Vässade funktioner

Phone easy 520X har också utrustats med en stark ficklampa som tänds med en egen knapp, påminnelsefunktionen ska ha uppdaterats jämfört med tidigare modeller och även uppstartsfunktionen lär ha blivit smidigare.

Den ruggade telefonen når butikerna i oktober/november och går att få i färgkombinationerna svart/silver, mocca/silver eller vit/silver. Prislappen ligger på omkring 1 500 riksdaler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.