Lättare för företag att få fiber

Fiberoptiska nät Telias stora satsning på utbyggnad av fibernätet har haft mycket fokus på hushåll men nu får också företagskunderna komma med på tåget – både i företagsbyar och villaområden.

Lättare för företag att få fiber
Shutterstock

Utbyggnaden av fibernätet för som Telia storsatsar på fram till och med 2018 rullar vidare. Men till skillnad från tidigare är det nu inte bara villaägare och flerbostadshus som kan ansluta sig med så kallad öppen fiber utan också småföretagare och fastighetsägare med företag i lokalerna.

– Konsumenterna har tidigare drivit fibermarknaden men när småföretagen nu satsar allt mer på molntjänster så har efterfrågan från dem också ökat. Det är en riktig fiberfeber i Sverige, säger Linda Hernström, ansvarig gör Telias fiberaffär.

Just nu pågår en kampanj riktad till företag i olika företagsbyar i 16 kommuner, däribland Göteborg, Malmö, Uppsala och Kalmar. Också företag som har sin verksamhet i villaområden där Telia drar fiber får nu möjlighet att ansluta sig, något som de inte tidigare fått.

– Just nu kan tar vi bara emot beställningar på orter där vi har en kampanj men efter sommaren kommer företag att kunna lägga beställningar även där vi byggt tidigare och vi inte har någon kampanj, säger Linda Hernström.

Många gånger har tjänster för företag prissatts högre än motsvarande konsumenttjänst, även om innehållet i princip varit det samma. Så är det inte den här gången, priset för en fiberanslutning blir det samma oavsett om det är en villaägare eller en företagare som är köpare.

– Det är superkul att vi nu kan erbjuda småföretagen anslutning till vårt öppna fibernät och vill man ha mer än en access till samma fastighet går det också att beställa, säger Linda Hernström.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter